Add more content here...

Don't miss our holiday offer - up to 50% OFF!

D.O. Valdepeñas

No s'han trobat productes amb aquests criteris.

Un romanç amb la terra

La D.O. Valdepeñas es troba situada a la província de Ciudad Real, a la comunitat autònoma de Castella-la Manxa. El seu territori s'estén per una àrea de 23.400 hectàrees i està format per 36 municipis.

El clima de Valdepeñas és mediterrani continental, amb hiverns freds i estius calorosos. Les precipitacions són escasses, cosa que afavoreix la maduració del raïm.

El terreny de Valdepeñas és fonamentalment pla, amb algunes zones de turons. Els sòls són d'origen al·luvial, amb un alt contingut en argila i còdols.

Aquesta combinació de clima i sòl crea un terrer únic, que és ideal per al cultiu de les varietats de raïm Ull de Llebre, Airen i Cencibel.

Un amor apassionat

La història del vi de Valdepeñas es remunta a l'època romana. Des de llavors, aquesta regió ha estat reconeguda per la qualitat dels seus vins, que han esdevingut un símbol de la identitat espanyola.

El vi de Valdepeñas és un vi intens, amb un caràcter potent i elegant. És un vi que es gaudeix amb calma i que es pot maridar amb una àmplia varietat de plats.

Un bon vi de Valdepeñas és com una carícia a l'ànima. És un vi que et fa sentir viu, que fa experimentar la passió de la vida.

El vi de Valdepeñas és un vi per gaudir en parella. És un vi per celebrar l?amor, per compartir moments especials.

Raïms de la D.O. Valdepeñas

La varietat principal de la D.O. Valdepeñas és la Ull de Llebre. És un raïm autòctona d'Espanya, i es caracteritza pel color vermell intens, l'aroma afruitada i el sabor potent.

La Tempranillo és la responsable del caràcter únic dels vins de Valdepeñas. És un raïm que necessita un clima càlid i sec per madurar adequadament.

Altres varietats de raïm autoritzades a la D.O. Valdepeñas són l'Airén, la Cencibel, la Garnatxa, la Macabeu, la Verdejo, la Sauvignon Blanc i la Moscatell de gra sovint.

L'Airén és una varietat blanca que es fa servir per elaborar vins blancs secs i dolços. La Cencibel és una varietat negra que es fa servir per elaborar vins negres. La Garnatxa és una varietat tinta que aporta aromes afruitades i especiades. La Macabeu és una varietat blanca que aporta aromes a flors i fruites. La Verdejo és una varietat blanca que aporta aromes a herbes i cítrics. La Sauvignon Blanc és una varietat blanca que aporta aromes a fruites tropicals. La Moscatell de gra sovint és una varietat blanca que aporta aromes a flors i fruites tropicals.

Aquestes varietats es fan servir per elaborar vins rosats, blancs i dolços. No obstant això, la Ull de Llebre segueix sent la varietat principal de la D.O. Valdepeñas, i és la responsable dels vins més coneguts i apreciats de la regió.

A la D.O. Valdepeñas, l'amor s'expressa a cada glop de vi. És un vi que neix de la passió per la terra, per la tradició i per la qualitat.