Add more content here...

Don't miss our holiday offer - up to 50% OFF!

D.O.Q. Rioja

Un romanç amb la història

La D.O.Q. Rioja es troba situada al nord d'Espanya, a les províncies de la Rioja, Àlaba i Navarra. La seva història es remunta a l'època romana i és una de les denominacions d'origen més antigues del món.

El clima de Rioja és mediterrani continental, amb hiverns freds i estius calorosos. Les precipitacions són escasses, cosa que afavoreix la maduració del raïm.

El terreny de Rioja és fonamentalment pla, amb algunes zones de turons. Els terres són d'origen al·luvial, amb un alt contingut de grava i sorra.

Aquesta combinació de clima i sòl crea un terrer únic, que és ideal per al cultiu del raïm Ull de Llebre.

Un amor etern

La història del vi de Rioja es remunta a l'època romana. Des de llavors, aquesta regió ha estat reconeguda per la qualitat dels seus vins, que han esdevingut un símbol de la identitat espanyola.

El vi de Rioja és un vi intens, amb un caràcter potent i elegant. És un vi que es gaudeix amb calma i que es pot maridar amb una àmplia varietat de plats.

Un bon vi de Rioja és com una carícia a l'ànima. És un vi que et fa sentir viu, que fa experimentar la passió de la vida.

El vi de Rioja és un vi per gaudir en parella. És un vi per celebrar l?amor, per compartir moments especials.

Raïms de la D.O.Q. Rioja

La varietat principal de la D.O.Q. Rioja és la Ull de Llebre. És un raïm autòctona d'Espanya, i es caracteritza pel color vermell intens, l'aroma afruitada i el sabor potent.

La Tempranillo és la responsable del caràcter únic dels vins de Rioja. És un raïm que necessita un clima càlid i sec per madurar adequadament.

Altres varietats de raïm autoritzades a la D.O.Q. Rioja són la Graciano, la Garnatxa, la Mazuelo i la Viura.

La Graciano és una varietat tinta que aporta aromes afruitades i especiades. La Garnatxa és una varietat tinta que aporta aromes afruitades i especiades. La Mazuelo és una varietat tinta que aporta aromes afruitades i especiades. La Viura és una varietat blanca que aporta aromes a fruites i flors.

Aquestes varietats es fan servir per elaborar vins negres, blancs i rosats. No obstant això, la Ull de Llebre segueix sent la varietat principal de la D.O.Q. Rioja, i és la responsable dels vins més coneguts i apreciats de la regió.

A la D.O.Q. Rioja, l'amor s'expressa a cada glop de vi. És un vi que neix de la passió per la terra, per la tradició i per la qualitat.

Si cerques una experiència romàntica, no hi ha millor lloc que Rioja. Les vinyes, els vins i la història et transportaran a un món de passió i amor.