Don't miss our holiday offer - up to 50% OFF!

D.O. Toro

Un terrer únic

La D.O. Toro es troba situada a la província de Zamora, a la comunitat autònoma de Castella i Lleó. El seu territori s'estén per una àrea de 18.400 hectàrees i està format per 26 municipis.

El clima de Toro és mediterrani continental, amb hiverns freds i estius calorosos. Les precipitacions són escasses, cosa que afavoreix la maduració del raïm.

El terreny de Toro és fonamentalment pla, amb algunes zones de turons. Els sòls són d'origen al·luvial, amb un alt contingut en argila i còdols.

Aquesta combinació de clima i sòl crea un terrer únic, que és ideal per al cultiu del raïm Tinta de Toro.

Un amor apassionat

La història del vi de Toro es remunta a l'època romana. Des de llavors, aquesta regió ha estat reconeguda per la qualitat dels seus vins, que han esdevingut un símbol de la identitat espanyola.

El vi de Toro és un vi intens, amb un caràcter potent i elegant. És un vi que es gaudeix amb calma i que es pot maridar amb una àmplia varietat de plats.

Un bon vi de Toro és com una carícia a l'ànima. És un vi que et fa sentir viu, que fa experimentar la passió de la vida.

El vi de Toro és un vi per gaudir en parella. És un vi per celebrar l?amor, per compartir moments especials.

Una terra de llegenda

Toro és una terra de llegenda. La seva història està plena d'històries d'amor, passió i aventures.

La llegenda més famosa de Toro és la de la princesa Urraca, que es va enamorar d'un pagès anomenat Gonzalo Gómez. El seu amor va ser prohibit pel rei, i els amants van ser obligats a fugir.

La princesa Urraca i Gonzalo Gómez es van refugiar a la Serra de la Culebra, on van fundar un celler. El seu vi es va convertir en un símbol del seu amor, i es continua elaborant avui dia.

La història de la princesa Urraca i Gonzalo Gómez és un exemple de l'amor que es respira a Toro. Un amor que es reflecteix en els vins, i que fa d'aquesta regió un lloc únic.

Raïms de la D.O. Toro

El raïm Tinta de Toro és la varietat principal de la D.O. Bou. És un raïm autòctona de la regió, i es caracteritza pel seu color intens, la seva aroma afruitada i el seu sabor potent.

La Tinta de Toro és la responsable del caràcter únic dels vins de Toro. És un raïm que necessita un clima càlid i sec per madurar adequadament.

Altres varietats de raïm autoritzades a la D.O. Bou són la Garnatxa negra, la Malvasia castellana, la Verdejo, l'Albillo real i la Moscatell de gra sovint.

La Garnatxa negra és una varietat que aporta aromes afruitades i especiades. La Malvasia castellana aporta aromes a flors i fruites blanques. La Verdejo aporta aromes a herbes i cítrics. L'Albillo real aporta aromes a flors i fruites. La Moscatell de gra sovint aporta aromes a flors i fruites tropicals.

Aquestes varietats es fan servir per elaborar vins rosats, blancs i dolços. No obstant això, la Tinta de Toro continua sent la varietat principal de la D.O. Bou, i és la responsable dels vins més coneguts i apreciats de la regió.